
Om mig
Hej! Jag heter Mikael, och om du har sett bilden här intill så kanske du redan lagt märke till mitt glada humör. Jag är nästan alltid på gott humör – förutom när jag är djupt koncentrerad, då kan jag se lite allvarlig ut. Men jag lovar, jag är glad ungefär 98 % av tiden!
Min passion är bygg – men det jag verkligen älskar är själva lösningsprocessen. Att ta ett problem, vända och vrida på det, och hitta den bästa vägen framåt. Med många års erfarenhet av både små och stora projekt har jag lärt mig att se helheten och agera snabbt och smart.
Jag är en person som gärna går på magkänsla, och den brukar faktiskt stämma. Jag är också rak, ärlig och gillar inte att krångla till saker. Hellre tydlighet än missförstånd – det sparar både tid och energi för alla inblandade.
När jag inte jobbar hänger jag helst med min familj. Jag försöker hinna med både golf och motorcykel – även om det blivit lite svårare sedan jag blev pappa (du som vet, du vet 😉).
Jag är snäll, ödmjuk och gillar att få saker att hända. Och även om jag ibland kan bli lite för ivrig i stressiga situationer, så hittar jag alltid tillbaka till lösningen. För det är ju det jag gör bäst – löser problem och skapar en trygghet.
Välkommen att höra av dig – jag ser fram emot att hjälpa dig med ditt nästa projekt!
Vi på PB GRUPPEN är stolta över vår förmåga att anpassa oss efter varje kunds unika behov och vårt engagemang för att leverera kvalitet i varje aspekt av våra tjänster. Utforska våra lösningar och upptäck hur vi kan bidra till din framgång och förverkliga dina visioner.

MATAKI Certifierad
Vattettät Garanti 30 år gäller Mataki Haloten Pro och Mataki Haloten STEEL
En unikt möjlighet där du som kund kan få en garanti för ett vattentätt tak. Detta är en garanti mellan husägaren och Mataki, täcker omläggning av ny underlagstäckning och kan endast lämnas av Mataki Solution Tak-utbildad entreprenör som vi är. Garantin omfattar i dag Matakis underlagsduk Haloten Pro samt Haloten STEEL monterat på fast underlag eller som frihängande underlagsduk.
Garantin gäller endast om montaget är utfört enligt gällande monteringsanvisning. Vid fel på Matakis underlagsduk Haloten Pro eller Haloten STEEL täcker garantin reparation eller omläggning av underlagstaket.

Materialval
Regelverk
Vi försöker hålla oss så klimatneutrala utan att tulla på kvalitén och hållbarheten. Vi kör alltid med
hållfasthets klass C24 på allt som används i konstruktioner som kräver hög hållfasthet, till exempel takstolar och golvbjälklag och även väggar.
C24 är en hållfasthets klass där egenskaper, som påverkar konstruktionsvirkets hållfasthet och deformation, är tillåtna i liten omfattning.
Panel och klädsel brädor
Vid klädsel brädor beställer vi alltid i rätt kulör från början så du slipper måla mer än en gång efter vi är färdiga. Längderna anpassa i den mån det går enligt längderna för att minska miljö spillet.

Arbetsmiljö
Byggherrens ansvar
(Kunden behåller ansvaret om inget avtal fastställer att entreprenören tar över)
- Allmänt ansvar: Byggherren har det övergripande ansvaret för arbetsmiljön.
- Samordning: Byggherren ansvarar för att arbetet och arbetsprocesserna organiseras för att säkerställa en god arbetsmiljö.
- Åtgärder: Byggherren måste vidta åtgärder om arbetsmiljöarbetet brister.
- Projektering: Byggherren ska säkerställa att arbetsmiljösynpunkter tas i beaktande under projekteringen.
Övrigt
- Arbete med fallrisk: Hantering av arbetsmiljörisker vid arbete med fallrisk, särskilt när fallhöjden är 2 meter eller mer.
- Tillfälliga konstruktioner: Regler kring tillfälliga konstruktioner och tunga byggelement.
- Litet byggprojekt: För mindre byggprojekt kan vissa arbetsmiljökrav vara mindre omfattande, men de generella arbetsmiljö reglerna gäller alltid.

Trallvirke
Vilken träskyddsklass behöver du för ditt projekt?
Träskyddsklasser och NTR
Vi impregnerar vårt trä enligt regler framtagna av Nordiska TräskyddsRådet, NTR. Reglerna innebär att vi enbart får använda godkända medel och att vi måste utföra en omfattande egenkontroll av vår produktion. För att säkerställa att reglerna följs kontrolleras vi dessutom av RISE. Reglerna medför att vi kan lämna 20-års rötskyddsgaranti.
NTR-A
Denna träskyddsklass är avsedd för virke i kontakt med mark och (söt-) vatten samt ovan mark i fasta säkerhetsanordningar och konstruktioner som är svåra att byta ut.
NTR-AB
Denna träskyddsklass är avsedd för virke ovan mark som är utsatt för väder och vind.
Miljöbedömningar
Våra produkter har även olika miljöbedömningar för att du ska känna dig trygg med vad du handlar från oss. Dessa visar vi med symboler i vår e-handel. Du kan även läsa mer om produkterna i specifikationerna och i produktdatabladen som finns inne på produktsidan.

Plåt material
Vi använder endast aluminium som standardmaterial, eftersom väderförhållanden och miljön spelar en avgörande roll vid materialval. Våra produkter inkluderar allt från vattenavrinning, bandtäckning och fönsterbleck till vindskivor, skorstensbeslag, huvar, stosar och TRP.
Även infästnings materialet är noggrant utvalt och tillverkas i antingen rostfritt stål eller aluminium för optimal hållbarhet och kvalitet.

Fönster
Att välja rätt fönster är avgörande för att säkerställa både energieffektivitet och god luftcirkulation i ditt hem. Vår rekommendation är att alltid välja fönster utrustade med luftspalt eller ventil, särskilt eftersom många hus har bristfällig ventilation i grunden. I äldre hus fungerar ofta de gamla fönstren som naturliga ventilationskällor, men när de byts ut till nya, mer tätslutande modeller, kan huset bli ännu mer inneslutet – då blir dessa funktioner extra viktiga.
Vi föreslår också att du samtidigt köper persienner anpassade till dina nya fönster. Detta ger inte bara ett behagligare inomhusklimat utan bidrar också till att hålla värmen ute och förlänger dessutom fönstrets livslängd.

Dörrar
Att välja rätt dörrar är en viktig del av både säkerhet och funktionalitet, men många glömmer att tänka på brandklassningens betydelse. De vanligaste brandklassningarna för dörrar är EI1 30 för ytterdörrar samt EI 30 eller EI 60 för invändiga klassade dörrar. Siffrorna anger hur många minuter dörren står emot en brand innan den bryts igenom – antingen 30 eller 60 minuter. Brandklassade dörrar är ett praktiskt val för nästan alla rum och bidrar till att öka säkerheten i hemmet. För att verkligen känna trygghet i ditt hem är det också viktigt att komplettera med ett godkänt lås och brytskydd.

Betong
I de flesta av våra gjutningar använder vi självkompakterande betong (SKB). Denna betong flyter ut och fyller formen helt naturligt med hjälp av sin egen tyngd, även i konstruktioner med tät armering. När betongen härdar blir den både tät och homogen, med samma hållbarhet och egenskaper som traditionellt vibrerad betong. Självkompakterande betong erbjuder flera fördelar. Den ger en snabbare gjutprocess och säkerställer att armeringen omsluts helt. Resultatet är en homogen konstruktion med minimala porer, vilket bidrar till en jämn ytfinish och hög beständighet. Dessutom elimineras behovet av tunga och bullrande vibrationsarbeten, vilket förbättrar arbetsmiljön avsevärt och bidrar till en ergonomisk arbetsplats. Betongens klassificering baseras på flytsättmått (SF), se bild. För golv med låg armering är oftast klassen SF1 tillräcklig, medan konstruktioner med tät armering kan kräva klassen SF3.

Viktigt att veta om PB GRUPPEN
Det viktigaste för våra kunder att veta om PB GRUPPEN är att vi arbetar i linje med AMA i den utsträckning som är möjlig, samt enligt riktlinjerna i AB04 och ABT06. Dessa ramverk säkerställer att vi upprätthåller högsta möjliga standard och kvalitet i alla våra projekt.

Ideala projekt och kunder
PB GRUPPEN är det perfekta valet för allt från små, enkla altaner till omfattande nybyggnationer. Oavsett om projektet är litet eller stort, enkelt eller komplext, är vårt team redo att leverera med högsta kvalitet och engagemang. Vi tar oss an varje uppdrag med samma passion och fokus – för att uppfylla dina behov och överträffa dina förväntningar.

Det som gör PB GRUPPEN unik
Det som verkligen skiljer PB GRUPPEN från andra företag i Falkenberg är vårt starka fokus på att arbeta nära våra kunder. Vi strävar efter att inte bara leverera en tjänst, utan också skapa en upplevelse fylld av trygghet och förtroende. Vårt mål är att förvandla kundernas drömmar till verklighet – med kvalitet och engagemang i varje steg av processen.

Köpevillkor
När du har inspirerats, funderat, tagit emot och godkänt offerten för din byggnad är det viktigt att kontrollera om bygglov krävs. Om bygglov behövs, kan ett avtal med oss upprättas och arbetsprocessen påbörjas först efter att bygglovet har beviljats.
Observera att vi inte tar ansvar för eventuella konsekvenser om bygglov saknas och du ändå ber oss att utföra byggnationen. Om arbetsprocessen måste avbrytas på grund av uteblivet bygglov faktureras resterande 50% av arbetet samt allt levererat och beställt material.
Vid eventuella ÄTA (Ändringar, Tillägg och Avgångar) kommer vi att kontakta dig med ett ungefärligt prisförslag, där vi tillsammans enas om en lösning.
Betalning sker alltid via bankgiro. Alla prisuppgifter följer den skriftliga offerten och dess giltighetstid, samt den slutgiltiga ordern. Fraktkostnader baseras på rikstäckande landtransporter och specificeras separat i offerten.
Vi fakturerar våra kunder veckovis för att säkerställa en god balans i ekonomin – både för dig som kund och för oss. Detta hjälper till att minimera risken för att någon drabbas av oförutsedda händelser.

Betalningsvillkor
Fakturor skickas normalt ut veckovis för att säkerställa en god balans i ekonomin – både för dig som kund och för oss. Detta minskar risken för att någon drabbas av oförutsedda händelser. Vi ber att inbetalning sker cirka två dagar innan fakturans förfallodatum för att garantera smidig hantering av betalningar.
Intresserad av våra tjänster?
Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt och hur vi kan hjälpa dig att förverkliga dina byggdrömmar med kvalitet och engagemang.